Jag vill flytta till Umeå

Herre Gud så trevligt folk det verkar bo där! Ringde och bokade hotellrum samt pratade med VMF, och jag har svårt att minnas NÄR jag har blivit så vänligt och respektfullt bemött i telefon!

Hotellet var personligt, middag ingick, och så kunde man småäta vofflor mm längs hela dagen… om man nu orkar det efter en ordentlig frukost ute i den s k innergården. Och tur att jag var ute i god tid, börjar vara fullt sade hon.

Mannen hos VMF förklarade att jag med atuomatik kommer att få ett mätbesked med stockdetaljer när månadskörningen görs, och det jag nu har fått är bara ett mätkvitto med sammandrag över volymen, så att jag vet att virket kommit fram.

Hm, varför skrämmer skogsmännen mig från att sälja mot prislista och inmätning – kan inte förstå det!? I alla fall inte än, och som sagt, man ska inte måla fan på väggen innan han står där… OM han nu kommer att göra det…

Jag tror nämligen att man får skylla mycket på sig själv för sin lathet eller okunskap, eller varför inte godtrogenhet i affärsuppgörelser? Misstänksam ska man vara, men inte ologisk! Och bilder är bra… här ser vi nämligen att stockarna längst ner i högen är längre än de högst upp, vilket är ett bildbevis på att det sista knappa lasset kan inneålla mer kubik än högen i snitt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *