Osedda barn

Ebba Grön… bra musik, och unika möjligheter till samhälliga analyser, än i dag… som t ex den här låten, som jag väljer att lägga några till ord till : på en pidestal

http://www.youtube.com/watch?v=67bnXtKPssc&feature=related

Alltså, min analys är att Gud för var och en symboliseras av upplevelser av “föräldraskapet i samhället, eller av makten som påverkar en”. Ser man orättvisor, eller upplever att man blir orättfärdigt behandlad, så tappar man förtroendet för autktoriteten – om man inte får en känsla av sammanhang i det hela, förstår hur det ligger till och ser en möjlighet att påverka det hela till det bättre.

Sen om man lyckas, med eller Guds hjälp, kommer i andra hand. För det är känslan som är det viktiga.

Barn som Ebba Grön behöver inte mer regler, de behöver höra en intelligent hjärna förklara för dem hur saker och ting kan ligga till, så att det kan förstå, och förhoppningsvis acceptera. Kan de inte acceptera, så måste de göra en polisanmälan, gå med i ngn politisk förening, antirastistisk organisation etc. etc. beroende på vad det handlar om. Kan de inte förstå, så måste de kanske acceptera att samhällets regler har blivit sådana som de är, genom den svenska demokratin och dess öppna folkval.

Och den röda tråden? Osedda barn (eller sedda men oförstådda barn) kan lösa tillståndet genom att stå på en scen eller gå över i bersåfilosofin… ungefär som Idomin. Ett annat sätt är ju att försöka leva som Jesus!

Åååh, tänk om man kunde få höra Thåström som en riktig kantor, det skulle ge rysningar… Hm, hm… har jag då någon favoritpsalm att önska? Jo, Du gamla du fria, på självaste Nationaldagen i Pajala kyrka – det vore grejer det, eller hur?

Men Herre Gud! Har du låtit USA stjäla den… http://sv.wikipedia.org/wiki/Du_gamla,_du_fria

… säkert en förklaring till det också… och jag önskar den här i stället: http://www.youtube.com/watch?v=oWCAi3fRGZI&feature=related

Och så den här, där både djävulens dragspel och en mörk kvinna med utländskt utseende får vara med, men dock i en lite mer uppoppad version, typ som hennes retorik och kjol… http://www.youtube.com/watch?v=o5HtuP2wUCs&feature=related Hm, men varför hjälpte inte ngn av de äldre kvinnorna här henne med en lite längre folkdräktskjol eller förkläde!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *