Oj, oj, oj så skööönt!

När jag blev klar så åkte jag till stugan och värmde min utebastu medan jag städade i stugan och flyttade lite på möblerna. Har liksom inte trivts där riktigt, och då är det ju något i bygget som är “i obalans” tänke jag… och mycket riktigt, det blev genast lite hemtrevligare. Måste ännu byta lite färger på kuddarna, och måla text under sängen…

Just det, det var ju bastun jag skulle skriva om! Min underbara bastu, som är som ett vardagsrum… mmmm… där är det harmoni, och jag känner mig nästan som en Stockholmare. Ligger på laven och tittar ut mot älven, och kastar knappt nå vatten på stenarna… det liksom räcker att ösa en gång, och sen är det perfekt ånga och fukt som i en turkisk bastu.

Storbadarna säger säkert att jag eldar för kallt, men själv känner jag mig internationell och njuter som en storstadsbo på turkiskt vis i min finsk sauna. Nej, nu måste jag gå sova, så att Markku kan komma och väcka mig.

(Kan ju skriva om en exklusiv detalj från bastun… att jag filade fötterna – släta och fina! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *