Tornedalsteaterns tygprover

Kilade upp för att koka morgonkaffe, ensam i hela det tysta bygget, efter en underbar semester… ja, inte ens fläktsystemet hade gått igång, tänkte jag – och vad nu!?

Ska Tornedalsteatern slå på stort med nya gardiner? Vad säger “finnhatar” Pajala om det, med tanke på Tre Kronors förlust mot Lejonet? De personer som ser till så att Pajalas affärer och krogar går miste om köpkraft från andra sidan gränsen -genom ge sig på deras bilar etc – borde i stället tänka på den Fornstora Flaggans utseende! http://www.bgf.nu/historia/1/symboler.html#flagga

Det är lite märkligt… många har själv rötter till Finland genom sina föräldrar, men ändå är dem de största motståndarna till finländare i allmänhet, och till de som kommer till Pajala samhälle i synnerhet… just det, rispar deras billack – om de inte välter omkull hela bilen! Skäms föräldrar, som skapar denna “främlingsfientlighet” hos barnen.

Nej, inte alls konstigt att finnarna bränner upp den svenska flaggan, om än det inte är en ursäkt – usch, det börjar ju bli som i TV-länderna! Eller nästan så att KFOR-styrkorna måste komma hit… för jag minns hur rädda serbererna var för att träffa albaner, och tvärtom.

Nå, vilka gardiner de än väljer – så hoppas jag på att få se bra teater! (och att barnen lär sig historia http://sv.wikipedia.org/wiki/Finlands_historia av historia http://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_historia )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *