Varierande tillvaro

En lugn familjekväll framför TVn i Pello, för att nästa i Aarea jobba till 21.30… utan den planerade middagen! Ja, det får bli en söndagsmiddag istället.

Vad gjorde vi då? Gårdspysslor kan man väl säga, och jag konstaterade att traktorn börjar sjunka på åkern, d v s att tjälen har börjat släppa, och då är det också bäst att låta terrängen vara.

Jo, och så hämtade vi bort det fällda älgjaktstornet… hm, tänkte jag, men sen kom jag på att den blir ett fint inslag i den fula gläntan. Yes, och det var precis som att den hittade hem – för ranglet blev 100% stadigt. Märklig konstruktion…

Kan man väl även säga om den här snygga baken?

Huh, vilket magtryck det blev… när Markku demonstrerade varven… med den efterföljande kommentaren – “Näiks, alkopa isästilläsiki mieshormoonit hurraahmaan” – Jo, nog såg jag en glans av beundran i bägges ögon, eller alla tres, för även Valter med bussen var där.

Efter magchocken startade vi fyrhjulingen, och jag njöt mer av att den startade på första knapptryckningen efter att ha stått en hel vinter! Lugn och trygg, precis som min Sportster, eller Vikingen också för den delen.

Och i morse var jag tvungen att ta en värktablett, tänka sig – en halv Alvedon Forte gjorde så att jag efter 20 minuter av rödaveckansmärtor somnade om som på ett moln av vit bomull… starka grejer! Hm, t o m höften blev helt smärtfri.

Nej, nu ut och jobba i solen – sen köra hoj!!!

4 thoughts on “Varierande tillvaro”

  1. Fast det är ju inte lämpligt att jaga inne i byn… jag skulle då inte velat ha mitt pass där, trist o inte kunna skjuta den 24 taggare som promenerar förbi pga av riskerna. Nä passet ska helst vara så långt bort så man får skita ifred i skogen, det är rekreation.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *