Livet på landet, oj vad det är hårt

Det hjälps inte att det är söndag, och efter kl 12.00 ger mamma sitt tillstånd till att vi arbetar ute på gården…

… som här, när Markku lärde sig att köra fräs – och förundrades över att den 40 år gamla maskinen som stått sen förra våren gick igång på halva snördraget… och även jag förundrades över att den lät som en HD under belastning – typ råstark! Coolt, och kanske att jag också provar den nästa gång?

Sen när vi jobbat klart så drog vi en finsk morsdagsfika, innan föräldrarna gav sig i väg till stugan för att fortsätta sitt trädgårdsarbete där – och vi for på en trevlig kurvtagningsrunda både till Kaunis och Kihlangi.

I Tages kurva missbedömde jag lutningen på hemvägen, så det såg väl inte så snyggt ut… men annars gick det bra. T o m att tvärnita bakom en bil som oväntat stannade till. Instinktivt använde jag en lagom fördelning mellan hand- och fotbroms, och sen var jag tvungen att plocka bort höftskydden… för det blev helt enkelt för trångt i brallan!

Och nu är jag helt slut… medan Markku har 90 km kvar till Pello. Stackarn… för även det roliga har en gräns, som han passerar på hemvägen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *