1:a Maj – dagen efter.

Ja, igår var det Valborgsmässoafton, som jag firade på en 125:a! Åkte Hayabusa, blev körsugen själv, men vågade inte mästra 1300 – så “den lilla svarta” blev ju ett bra val en festkväll som denna? – för det kallas ju damernas klädsel Nr 1! 😉

Kul var det i alla fall, att prova på ett helt nytt körsätt – d v s att varva! Först trodde jag att motorn var helt slut, när den drog så dåligt – är ju van vid min HD oss dess kraftiga vridmoment, där det inte spelar någon roll vilken växel man sätter i – den drar! Hm, man kan nästan säga att det finns två olika typer av motorcyklar… Riskokare och Harley… funderade jag medan jag spanade in Markku.

Från Pello tog vi alltså bilen till Erkheikki, där vi lyssnade på den fina Tornedalsvisan som sjöngs. Dock på behörigt avstånd, med vatten emellan… för min häxintuition sade mig att jag ska akta mig för män i flock en dag som denna…

Men när vi kom hem till Paradiset, så tände vi glatt en egen värmande brasa!

Och Gripen kom också på besök…

Medan Pappa och Markku lugnt filosoferade mot norr. En bra sammanfattning, som även gällde Saga en bit bort.

Men sen vågade sig även hästrädda mamma dit, och då blev det lite mer liv i luckan. Till den grad att jag helt glömde bort att fotografera. Hm, hm… men det blev i alla fall ett 3-faldigt firande! http://www.youtube.com/watch?v=JgrNj_6A9rE&feature=related Ö Ö http://www.youtube.com/watch?v=FHW8vjzSRYg&feature=related

3 thoughts on “1:a Maj – dagen efter.”

  1. Eipä näytä lissääntynheen. Kovasti oli vuodenvaihteessa ja myös kevhäällä Murmanskilaiset ja ympäristökaupunkien ihmiset kulkenheet Pohjoissuomen hiihtokeskuksissa. Tuovat rahhaa säkkikaupalla:)Lehdistä on kyllä ollut hienoa nähä kaivosteollisuuden kovasta kehityksestä molemin puolin rajjaa. Samalla se tuo tullessaan paljon muutaki kehitystä ja välillisiä työpaikkoja. Hieno homma!

  2. Mukava kuulla kommenttia pitkästä aikaa! Onko Pajalan liikenne lissääytynyt sinne ylös päin, oletko huommannut kaivoksen hurmaa?

  3. Mukava nähdä että länsikairassa vappukokko perinne ellää anno domini 2011:)
    Itse kävin Pohjanmaalla ihastelemassa tyttären perheen luona Pääsiäiskokko perinnettä. Siellä oli kovat fästit.
    V-P P Inarin rannoilta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *