Stackars föräldrar, stackars polisen…

… och stackars Mona, som måste överklaga, överklaga, överklaga… istället för att utveckla ett jordbruk som Länsstyrelsens Norrbruk vill!

Ja, mina åldriga föräldrar får lida för bakom ryggen kommentarer och allt dolt skvaller som jag själv struntar i, och snart får även polisen lida för kommunens odokumenterade beslut… som jag som frihetsälskande privatperson blir tvungen att överklaga?!

Alkoholförtäringsförbudet… som Fullmäktige i Pajala beslutade i tisdags, och enligt kommunchefen ska gälla på offentliga platser i centrala Pajala och de gamla centralorterna Korpilombolo, Junosuando och Tärendö… för att senare få höra att den justerade versionens tillagada kartor kommer att innebära att det blir förbud även här utanför mitt fönster… i lilla Aareavaara…

Så jag skriver redan i förväg: “Förlåt Polisen, mitt överklagande kan komma att innebära att patrullernas nya verktyg mot våld i offentlig miljö inte vinner laga kraft förrän till hösten”. Det som hade behövts som bäst under Pajala Marknad…

Och jag säger bara, suck.

16 thoughts on “Stackars föräldrar, stackars polisen…”

 1. Precis, där slog du huvudet på spiken! Man väljer själv att läsa min blogg, och så väljer man själv hur man vill tolka det jag skriver! Sen vad gäller “facit”… så finns det nog lika många som det finns människor på jorden? Och dessutom är varje människas åsikt föränderlig, utifrån den information man får, typ när facit var att jorden var platt som en pannkaka… mot idag när alla är överens om att det är ett klot.

 2. Nu är ju din blogg inte nått facit på vad som är sant o skitsnack, det är ju bara dina o en del andras åsikter. Vad jag menar är att din blogg sprider lika mycke skvaller, om inte mer än vad andra muntliga talare sprider. Skvallret hade i alla fall tagit längre tid att sprida och inte nått ut så brett, kanske då inte heller fått lika mycket negativa konsekvenser. Som annat skvaller väljer man ju själv om man vill läsa/lyssna.

 3. Mina föräldrar verkar veta mer än jag, och de konfronterar mig mot varje uppgift. Det hade varit lättare om de själv hade läst min blogg och bildat sig sin egen uppfattning, än att “korsförhöra” mig hela tiden… Mona 42 år… stackars dem! 😉

 4. Tror knappast att dina föräldrar läser din blogg, så självklart är det ju så, att det bara är andra som bär hundhuvudet..

 5. Hur hamnade Ingemar Stenmark där, bad ju dig ta vilken som helst av dem kan ju inte vara hög iq om man missförstår en enkel fråga och blandar in STENMARK eller räcker inte iq till att ta fram ett exempel vilket som helst sa jag ju

 6. Om jag säger så här, jag förstår precis hur Ingemar Stenmark kända sig inför journalisterna… och passar på att vara kaxig – tack för komplimangen! Tar det som ett tecken på att jag måste vara extra klarsynt och ha en otroligt hög IQ 😉
  Men erbjudandet kvarstår än. Nämn sak.

 7. Du kan nog nästan ta upp vilken som helst av dem som exempel både större och mindre överklagningar. Har ännu idag inte hört någon människa som förstår vad du menar så prova förklara dig här nu.

 8. C. Det som står skrivet här är knappast bakom ryggen eftersom jag vet att det läses av berörda, och många av dem har även valt att kommentera. Om jag inte är säker på att de berörda läser, då brukar jag undvika att skriva direkta igenkänningsnamn. Är man t ex politiker eller annan offentlig person, då får man räkna med att man omtalas vid namn…
  v. Oj. Som du själv nämner så är de ganska många… så du kan ju nämna ngn som intresserar dig, så ska jag skriva korta sammanfattningar. Annars är mina överklagningar offentliga handlingar där de finns, d v s att Du och alla andra kan knalla in hos dem och begära att få läsa dem i sin helhet! Det är det bästa.

 9. Eftersom du undrar att ingen frågar, så ställer jag frågan nu vad vill du uppnå med alla dessa överklagningar. Förklara även vad de handlar om, skriv ner det så får man ju ta ställning till det.

 10. “Bakom ryggen kommentarer” förekommer både verbalt och i skrift på nätet…lite konstigt är det ju att det skrivna inte verkar räknas som bakom ryggen kommentarer.

 11. det är ju ingen som vet eller ens förstår vad dina överklaganden handlar om, från första början och vad du vill få fram av dem……..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *