Skulle kunna skriva mycket

För det har faktiskt passerat en massa bilder i mitt huvud medan jag varit tyst, men jag väljer att hålla på det… och berättar i stället att det är jobbigt för min hjärna det här med samverkan i samhället! Nu ska den inte bara tänka som en polis, utan även ta hänsyn till en massa andra parametrar i sitt analyserande…

Hm, jag körde på både en råtta och en hare medan jag på hemvägen tänkte på det här med alkoholrelaterade dödsfall. Pajala ligger nämligen 10 gånger över snittet i landet bland män, och detta trots att Systemet i Pajala säljer mindre alkohol än landet i snitt… alltså, det är något i logiken som inte stämmer!

Antingen så dricker männen oregistrerad sprit och får sina alkoholskador… eller så får de sina skador av annat än alkohol? Som jag nämnt tidigare, så kan det faktiskt vara så att både du och jag bär på “Vodka bältet” utan att veta om det… för tittar man på Socialstyrelsens definition och läser på nätet, så ser alkoholen ut att vara orsak även till förstorat hjärta, högt blodtryck, rytmstörningar, hjärnblödningar och propp… inte bara till fett- och skrumplever eller bukspottkörtelinflamation.

Alkohol är m a o farligt, men det kan även statistiken vara… om det är så att vanliga Tornedalssymtom används i statistiken på det sätt att separat forskning inte uppstår, eller att patienter inte får adekvat vård… i det s k Vodkabältet, som börjar på IKEA i Haparanda… och… nu ser jag en vit fjällripa – Giron – så det är nog dags att säga God Natt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *