Säpos gröna pärm

Där bor Batongflickans Poesi… med sitt minne av 7… och jag såg det själv, häftklammern var utbytt många gånger… vilket jag tolkar som att jag redan är erkänd i levande poeters sällskap?

Det jag däremot har lite svårare att förstå, är att de som är starkt kristet troende på riktigt, legalt får vara rädd för svart magi, som inte ens det är vetenskapligt bevisat… men däremot får t ex naturshamanernas rädsla för den fanatiska kristendomen ingen gehör alls, utan tvärtom – det är legalt att försöka utrota dem!

Inte konstigt att det är så många “riktiga religionskrig” där ute i världen, när t o m människor i jämlika Sverige kan vara så pass korkade. Oj, oj – och jag befarar att det kan gå riktigt illa om inte Sveriges statskick följer utvecklingen i globaliseringens tecken.

Och det fick jag nu – dags att följa Markku ut… till bergets mössa, för han tror att ordet laki kommer från lakki. Sen är han mäkta förundrad över att det fina klentimret låg i massahögarna, men konstaterar samtidigt att det beror helt på hur köpekontraktets sortiment ser ut.

Det här är en ganska bra prislista http://www.lundbergstra.se/includes/pdf/prislista_timmer.pdf

… och som ni ser så gäller det att läsa alla avdrag också, eller ännu enklare att skriva in i kontraktet att priset är “X kr/m3fub leveransnetto bruttovolym + moms”, och då behöver du heller inte belastas av schblonavdraget för en vrak-% som inte finns i din fina skog. Däremot är barkfrågan ännu lite oklar… och biobränslet som jag inte har någon som helst erfarenhet av.

Grot… men NU UT!

2 thoughts on “Säpos gröna pärm”

  1. Sällsynt är bra, och listan KAN ju bli aktuell igen, eller hur? Det handlar om utbud och efterfrågan, d v s att det är det som styr priset… i alla fall om marknaden är fri så att säga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *