Staten och skogsbolagen

Svettigt värre… och det här borde egentligen vara ett gäng entreprenörer och privata skogsägare i norr- och västerbotten? http://www.youtube.com/watch?v=Ya6z54IHdu0

Ja, av en slump fick jag svaret på varför mina manliga relikar är så jävla mesiga – de är så få!!!

Norrbotten har bara 32% av skogsmarken i det privata skogsbruket, resten tillhör staten och kapitalet… vilket förklarar en naturlig kartellbildning? Just det, där ser vi fenomenet av minoriteter.

Men tänk om Göran Perssson skulle ta och sälja ut lite mer skog till lappfolket också, så att de får äga och bo som han? Till en början skulle det räcka med att norrbotten kom upp i rikets 51%, sedan hans eget läns 62%, för att slutligen komma upp i Älvsborgs-, Jönköpings-, och Hallands läns dryga 80%!

Tänk vad enkelt det skulle vara att stoppa utflyttningen här uppifrån övre skogsregionen… och röda bältet skulle bli Herrgårdsfanatiker? Oj, så enkelt det hade varit för Bengt Niska och hans damer att näringsutveckla “Framtid Pajala”!

Slutkontentan? Funderar… just det, det ska inte behövas en ny poetisk gammal Folkpartist för att fatta det! http://sv.wikipedia.org/wiki/Leif_Nyl%C3%A9n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *