Rebellen ute

Ja, Anders Mansten kallade mig för rebell… när han 2008 pratat med tvångspsykiatrin för min räkning – så att de skulle förstå det smutsiga spelet och släppa ut mig… eller lättare förstå den obstinate och beväpnade Pajalapolitikern som helt plötsligt gett sig in i den magiska satirpoesin… som än idag skrämmer?!

Nå, idag har jag varit ute för att åka skidor på skaren… som tog slut ganska så snabbt – och längst bort var lite bittert att slå igenom!

Skidorna åkte av, och jag gick över den här maskinens spår till ett skoterspår i stället. Mmm, tänkte jag när jag passerade – det luktar så himla gott från skogsmaskinerna – olja och färskt virke!

Sen passade jag på att studera hjorten lite bättre, och funderar hur det kan komma sig att den håller ihop sina två delar trots att den används så hårt?

En bit platt järn måste vara ett oerhört starkt material, men det är klart, utan fett skulle den inte hålla länge… och sen har jag funderat lite på det här med tiden, som läker sår… för tidigare blev jag arg och gråtfärdig när jag tittade på Markkus sämsta partier, medan jag idag konstaterade att det kan bli en fin och öppen plats för ett älgjaktstorn i framtiden?

När han trollar går han hårt på en kumpula (mark med kullar), för då ser träd närmare vägen högre och grövre ut… och närmast i bild har han även råkat välja fel träd… hm, törskatesvampens svarta verk går inte att missa nu när snön är borta – usch! det ser ut typ som trädcancer.

Men är jag verkligen rebell? Själv skulle jag kalla mig öppen och rak verbal. Eller är det förbjudet att tänka t ex på vad som skulle hända om alla skördare och skotare gick av på mitten? T ex nu precis innan sommaren så att virket blir kvar i skogen? Att maskinerna tvångsstår och kostar t ex när det är tjällossning, det är det ingen som bryr sig om. Virket är bolagets när det är kapat, så skogsägarna behöver inte bry sig… eftersom skördaren har detaljerade kubikrapporter att ta ut på plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *