Sälj inte

Nej, min röst har ändrat sig… efter ett dygn av uppspelade arkivband mellan hjärnhalvorna… hm, hm… SCA säljer timmer från Finland till Setra, Skogssällskapet har sålt sina poster till SCA, och Setras timmerbilar kör virke åt SCA… för att inte tala om Stora Enso som troligen också kommer till byn snart – så hör priser även från dem!

Men, vad är en kartell egentligen? http://sv.wikipedia.org/wiki/Kartell … funderade jag idag, när t o m skogskonsulenten påstod att skogsägarna avverkar för lite… hm, och sen lärde jag mig att älgjaktsarrendet skulle behöva ligga på dryga 400 kr/ha för att vara lönsam, med tanke på älgskadorna. Eller så var han för smart för mig, så att jag inte förstod vad han menade?

En annan sak jag lärde mig idag, är hur man snitslar för att behålla en rågång synlig även efter gallring. Se här, en sån perfekt gräns långt bort ända upp i horisonten!

… trots en höjdskillnad på säkert 100 m. Ja, det är så det ska se ut, för att undvika konflikter… och sen blev jag glad när jag såg att Skogssällskapet snitslat även vinkeln där jag själv blev lite osäker förra året med bröderna Rautio. Kul blir det också att till sommaren jämföra resultatet på sidorna. Vem vinner – Bond eller Rosén?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *