Älghjärta och lammfilé

Ja, jag var ju tvungen att prova Rantajärvireceptet, och körde på 1 dygn, med hälften mineralsalt… och tänkte att det kanske blev för svagt och kort ändå… trots att mina bitar är smala och små…

Men när jag hanterat dem en stund på det sätt som jag brukar, d v s sticker kökets bommulstråd igenom dem med en grillspettspinne, så kände jag hur det började svida i händerna, vilket är ett tecken på att det finns salt i dem alla fall.

Nå, det ska bli spännande att se vad min lilla frysrensning smakar med kalium om några veckor… och innan dess är det nog dags att tvätta fönster också… fast nu, + 5 grader!

Och i skyn hörs arbetsmaskinerna från Tapuligruvan… men i år tror jag nog inte att det förpestar mitt torrkött i alla fall? Men man får vara beredd vad gäller fönsterputsningen… det kan bli som på Burströmska i Luleå – där det var väldigt svart från SSAB, eller är det SS AB? Ca 4 km har jag till dagbrottet hur som helst, inte långt fågelvägen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *