Kanon väder!

Ja, i dag blev det av – tog fram slalomskidorna från magasinet och tog sikte på Ylläs mot öst! Ni ser det 30 km från min häst, och jag ville flyga dit… för Markku skruvade ännu skoter med pappa när solen gassade på som bäst… stress, stress…

… så jag blev glad att min släkting öppnade sin isväg för oss och snabbare framkomst, trots att han hade fått rejäla slag med en vedklabbe i huvudet – usch vad hemskt! Verkade även mannen i bild tänka när vi väl kom fram och började med en kaffe…

Bond tittar förundrat över hur turisterna talar ryska, svenska och tyska – och dricker öl! Eller är han nervös för toppen?

Och där blåste det rejält! Spejade in Aarea, Pallas och Levi, samtidigt som jag konstaterade återigen – backarna på Äkäslomplolosidan är bäst!

Med 20 år gamla kultbrillor och skidor kämpade jag på in i det sista… för 35 euro ända fram till 19.00 finsk tid… för att med bränn ande och möra lår besöka den magiska restaurangen Humina… mmm.

Sen på hemvägen besökte vi syrran som fyllt år idag, och hörde att de tagit skidturer på 30 km… och hennes man 60 km senast idag i Ylläs… vilket fick mig att gå i botten… Hm, jag vill ju också!!! Följt med på en 40 km runda tidigare år, men kan nu bittert konstatera att varje blogginlägg kostat mig 10 g fläsk… och dålig flås – vilket träsk…

Men det var en underbar dag! Åk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *