Så här kan det också vara

Men först måste jag få säga det igen, skaffa Bank ID genom Din bank, så att du SJÄLV får tillgång till alla okladdade akter och förättningar gällande din fastighet!

https://login-ssl1.lantmateriet.se/necs/minfastighet/minfastighet.jsp?TYPE=33554433&REALMOID=06-000d5831-e539-17a6-9447-00017f0060d3&GUID=&SMAUTHREASON=0&METHOD=GET&SMAGENTNAME=-SM-X3w6obhkLDCGHrm59%2fGJoup1KjbvGbXj18DuFM8Pb%2f7Yo56%2fR8%2fGkoRvB9%2brNdZQCkuy86vLC8vUUr%2bDGekCoGkqjNV8lDOG&TARGET=-SM-http%3a%2f%2fminfastighet%2elantmateriet%2ese%2fminfastighet%2f

Sen klickar du bara på de blåmarkerade aktnumrena som finns uppradade där, efter att ha installerat gratisprogrammen som krävs, och då kan du ta del av det som gäller Din fastighet.

Som sagt, det är kartan i de akter du klickar upp som gäller, inte den som ev öppnas på första sidan, men det går inte att missa eftersom texten också står där.

När förrättningskartan är klar i ditt huvud, då är det ypperligt att med samma Bank ID logga in på dina sidor hos Skogsstyrelsen.

http://www.skogsstyrelsen.se/Aga-och-bruka/Mina-sidor/

Där kan du sedan välja flygfoto över ett specifikt område, och även mäta avstånd på den! (Och som sagt, kom ihåg att det är registerkartan som visas även där, inte förrättningskartan…)

Ja, och på sommaren kan man sen gräva under den tjocka mossan för att se om de ännu äldre akternas stenar går att hitta igen!

http://historiskakartor.lantmateriet.se/arken/s/advancedsearch.html

Men kom i håg att det är den laga kraft vunna fastighetsbildningen som gäller, oavsett vad ni skulle råka hitta…. och samtidigt gäller det att hålla koll på vem som har lagfart innan klyvningen… så att man inte råkar ut för fastighetskapning och ovetande delar med sig av sina miljoner… och dessutom betalar för det!!! (upptäcker du inte det under överklagningstiden så är du lost)

Vad gäller samfälligheter, så har Lantmäteriet ett speciellt samfällighetsregister, och t ex i Aareavaara så finns bara S:1 och S:2, men S:3 är tydligen under uppbildande – och det ska bli intressant att se vems det är? Med tanke på att den tydligen kan registeras in i efterhand, utan ny förrättning… så håll koll på Era fastigheter!

Och en liten uppmaning till Skogsstyrelse och Kommun vore på sin plats – upplys fastighetsägarna om att de ska kolla i sina förrättningskartor innan de använder sig av Era tjänster och kartor ! Allt för att undvika komplicerade konflikter… som Aschberg och TV tjänat stora summor på…

http://sv.wikipedia.org/wiki/Grannfejden

(Och tänka sig, här på min blogg får ni det gratis 😉

Fast egentligen ska man se mycket allvarligt på det, för jag undrar om inte även det här fallet från början handlar om var tomtgränsen går? Så uppmaningen gäller även Polisen…

http://www.youtube.com/watch?v=82seEgkek6Q

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *