Som kvinnor inte får vara…

Nej, man får inte vara säker på sin sak som kvinna, det hör de mäktigaste männen till… och då måste det också bli som de vill, oavsett om det är rätt eller fel – och det är det som är fel!

Mona vill inte ha mer… hon är ganska så nöjd och anpassningsbar till det hon har, men hon vågar också stå på sig när det behövs – som en gammal Viking!

Se så underbart balanserad även vid överraskningar… http://www.youtube.com/watch?v=fKgbeSh3FII – och då spelar språket ingen roll…

Ja, en underbar dag i solen, och med klippet kom också svaret på den tomma byn – det är Winter Classic med hockey och skoterhopp i Pajala!

Hm, hm… borde åka dit, men nu är jag ganska så ledbruten efter att ha kört kontrollrunda med lågväxeln i skogen… mycket vindfällen, och mycket dikeshopp… men jag kom även upp i tillåtna max 70 km/h på den perfekta älvleden till Kaalamaskiftet – aaah!

Perfekt är också om två markägare kör på samma skoterspår där gränsen inte syns – för då är man överens! 😉 Skämt å sido, men det är svårt att hitta igen gränser som inte syns mot skyn på en myr… och där är skotern i snön en bra skisspenna i verkligheten!

Lantmäteriets förrättningskarta med norrpil (inte registerkarta) och kompass – sen är det bara att märka upp linjen med lite färg, och hugga upp en horisont när ni har tid! Lär av Kronan och Allmäningen, det undviker framtida konflikter.

(Jo, det är sant, det finns omarkerade hörn, d v s ingen sten och inget rör, duktiga grannar hjälper)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *