Ojdå, dödad utan uppsåt

Blodshämnden gjorde sig påmind i Kingens däckavtryck… och hm, tänkte jag – vad väntar nu? Funderade ett tag, men sen såg jag att det var jag som hade dödat en råtta på vägen… usch!

Hm, hm, och det gäller att hålla koll på saker och ting, för alla människor är tydligen inte lika värda för alla där det borde vara så. Nej, tro det eller ej, men för vissa existerar faktiskt klantänkande och blodsband än i dag – och till det säger jag usch usch!

Man borde få in mer av tänket “rätt ska vara rätt”, oavsett om det rör min familj eller en okänd alkoholist. Kan ta ett exempel. När jag bodde i Stockholm och satt mitt emot ett fyllo på tunnelbanan, så såg jag att han tappade en bunt sedlar precis när han skulle kliva ut från tåget. Han märkte inte att pengarna for i golvet utan vinglade ut på perrongen. Men snabbt plockade jag upp bunten med 500-kronorssedlar, rusade efter honom och lade dem i hans bröstficka på skjortan, precis innan dörrarna stängdes. Ja, och vad hände sen? När jag vände mig om stirrade alla andra i kupén på mig som om jag var knäpp… okej, inte ens ett tack fick jag från mannen, men även en alkoholist kan ju ha barn eller barnbarn som fyller år etc, och pengarna var ju faktiskt hans – så även om de skulle gått till sprit!

Visst, helt lagligt hade jag kunnat få pengarna, om jag i stället för att rusa i fatt mannen hade plockat upp dem som hittegods, och lämnat in de till polisen. Efter en bevakningstid hade jag fått kvittera ut dem som upphittare, eftersom den fulle mannen knappast skulle minnas var han tappat pengarna. Eller för den delen, inte våga gå in på en polisstation? Men, det jag mest funderar över är blickarna i kupén… VAD ger dem rätten att tycka att en söt och uppklädd 21-åring hade behövt pengarna bättre? Fattig student… nej, inte ens det ger rätt.

Nå, vad vill jag ha sagt idag? Jo, att det var den tredje parten, d v s folket i kupén, som med sina blickar värderade mannen, inte jag – för mig var han en människa!

Och nu funderar jag på myndigheter och hur de tänker, t ex när de vill ha in yttranden för bygglov. Fick ett till ärende idag, och den ska vara inne redan 29 mars – och jag undrar vad som hade hänt om jag t ex hade varit utomlands på semester!? Hm, borde inte alla människor få minst 3 veckor på sig att ta ställning till myndighetspost? Sen borde även deras deadlines hållas… så att inte handläggningens bristande bevakning skapar konflikter mellan grannar… – för sånt finns det nog av!

Ser att det nu handlar om en avvittringsväg som inte ens Lantmäteriet verkar veta hur den ska hanteras… och ändå tas inte bygglovsfrågan ens upp till nämnd… och jag får skulden… där nästa stötesten är behovet av en miljökonsekvensbeskrivning – för ett lägenhetshotell på 20 lägenheter! … som ska ligga närmare Sagas päls och bajs än Fru Silja som redan klagat ett antal gånger… suck, suck.

Och vem får alltså skulden för allt detta? Jo, jag… en tjurig bonde som försöker driva jordbruk i lösdrift i syfte att hålla ett öppet och varierat odlingslandskap i vårt vackra Tornedalen där gårdarna är kulturhistoria… men som sagt, där alla inte har lika värde – sade den tärde… och syftade till att blodet är från björnen (!?)

Ingen nämnd… men FUCK! sekter och blodshämnd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *