Nya tider, nya vindar

– och idag hade jag önskat vara hundförare!

Aaah, tänk vilken känsla att öppna gallret där bak och släppa ut schäfern… för att jaga i fatt en fortkörare eller rattfyllerist som smiter till skogs! Hm, men då hade inte bara skinkan med börsen blivit fattigare, utan troligen den andra bakfickan också….

Hm, hm… håller Pajala på att bli ett nytt “Överkalix”? Eller trodde han att det var “statsarna” som var i farten? Ja, det måste ha varit så, för det var första gången…. – Pajalaborna är inte vana att landsfiskalerna jobbar på Guds vilodag?

Men appropå Överkalix, så finns det hopp, för det är kommun nummer 1 nu – de har minskat sin brottslighet i år med Pajalasiffror – och leder hela ÖN-ligan!

Tön lät vänta på sig, så då får jag skriva om ön…

Ja, vi är som en ö här uppe i norr, självgående livegna… och väntar på att rättvisan ska komma flygande… eller smygande… eller… nå, i vart fall väntar jag på någonting som ska rädda situationen.

Det gör tydligen även franska kolonister, på mistral-klassen…

http://cornucopia.cornubot.se/2010/12/ryssland-dubblar-sina-marina.html

Just det, en silver ark kan lura i vassen än idag – men det är så hemligt, så hemligt… en hemlighet svävar fram… turadam.

Åhå, det var tydligen en tur Adam… http://www.youtube.com/watch?v=dG2n00ISEgg

Peru.

Vad nu? Och först trodde jag att det var min finska ådra som tyckte att jag ska återkalla… någonting… men sen, det är ju min vän – Indianen!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Peru

Oj, oj, oj, oj… vingslagen förtäljde att det viner kallt i Norden… http://sv.wikipedia.org/wiki/Operation_Condor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *