Sekter mot sekter

Likt insekter… och jag kan inte låta bli att rimma eller göra som NSD… nästan… men inte riktigt… för jag hänger inte ut enskilda poliser – de gör bara sitt jobb!

Ja, jag beställde intressant läsning… och kan konstatera att Herrarna har en annan verklighetsuppfattning än jag… och egentligen borde jag väl göra en anmälan om falsk tillvitelse, men det ids jag inte eftersom jag vet hur bevisläget fungerar… typ, att det är svårt att säga att den som inte förstår bättre har uppsåt.

Däremot kan jag ju passa på att suga på slutklämmen… “Kulju uppger vidare att han anser att Mona Kumpulas blogg sprider osanna uppgifter som skrämmer byborna i Aareavaara”… hm, nästan så att jag får lust att bläddra tillbaka i mina inlägg till 2010-10-11 kl 15.54… men nej, det ids jag inte heller.

Däremot kan jag ju undra över vem det är som skrämmer vem!? Blev faktiskt lite chockad när jag såg Go´Kväll i kväll! http://svtplay.se/v/2363836/gokvall/glomda_brott__avsnitt_10

Ku Kux Klan hämtning… IQ undersökning på Säpos högkvarter… smutskastningskampanj som nådde sitt slut i famnen på den religiöse motståndaren… eller i vart fall som kom åt att skriva historian om det!

… och som alltså publika SVT1 visade åt oss idag som en sanning i kväll… utan att reflektera över Korpela själv som fick fly landet… eller att inslaget började med samer som dödade vargar…

Och vad lär vi oss av det? Jo, att konkurrenslagen borde ses över – även vad gäller religiösa sekter!

Hm, hm… och vem håller koll på att Northlands massor inte innehåller benrester från förr? Enligt sägnen finns där en gammal avrättningsplats mellan vägskälen.

Etik är svårt, moral gör ont… och det är bara brott som är ett brott!

One thought on “Sekter mot sekter”

  1. “Lekstuga för barn, rökrum åt äldre” skrev tidningen i Kiruna… om handelsmannen från Aareavaara som var smart nog att 1935 utveckla nöjeslivet åt det deprimerade folket och samtidigt själv skrapa in pengar till att bygga allt det som syns på gården och några hus till… men så får man inte göra som “vanlig”… ajabaja, det förfarandet är bara till för storpåvarna – och så hämtades han som upprorsman! Med det värsta tänkbara straffet för att avskräcka andra från att “sticka upp”.
    Inte konstigt att Herr Swenn visste att berätta att halva Aareavaara samlades utanför polisstationen i Pajala i ett försök att få ut honom därifrån innan han skulle föras vidare av dåtidens springpojkar eller riddare… till drakens näste… huhuu… och jag borde skriva en bok och konkurrera ut Herr Pohjanen!!! Men det ids jag inte heller, jag förväntar mig i stället att Pajalaborna är nyanserade nog att inse sanningen, utan att fortsätta kriga om det också….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *