Censur eller retur

Det beror också helt på hur man ser på det… och vem man är… med tanke på dagens artikel i Haparandabladet, eller om det är en insändare, som är undertecknad bl a av ledaren för tidningen.

Alltså, det stämmer, nu kan inte tidningarna ligga och lyssna på polisradion… och får nöja sig med en censurerad version som Polismyndigheten lägger ut på det officiella nätet Internet.

Men, det finns väl inget som hindrar att jorunalister skapar goda kontakter med poliser som jobbar – för även de omfattas inte bara av tystnadsplikt och sekretess, utan även av yttrandefrihet och en skyldighet att informera det allmänna intresset!

Så, i stället för att se hinder, så kan man ju se möjligheterna… och som journalist skulle jag göra som så att jag läste Polisens hemsida, och sen skulle jag välja vilka händelser jag rapporterar rakt av, och vilka jag luskar vidare i innan jag skriver det som står…

Omprioritering av arbetssätt, eller… som en klok besservisser sade till mig en gång… “Mona, du ska inte springa rakt på hindret, utan stanna till, titta på det från olika vinklar – typ som att gå runt en sten, för den ser inte likadan ut från alla håll”.

Inte för att jag vet om jag förstod bildmetaforen exakt, men nu har jag alltså sagt det – hoppa över småstenar, och begrunda de stora!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *