Kors i taket

Vaknade efter nattjänst och tittade på diskbänken, och köksbordet… hm, varför är inte Markku här och håller fint? Just det, han jobbar också helg.

Sen kom mamma upp för att meddela att de åker till Pajala en sväng – men inte ett ord om att jag har stökigt – vad nu? tänkte jag… har hon kanske accepterat att jag inte hinner hålla hushållet i topptrim när jag är en dubbelarbetande kvinna som överöses med en massa post att svara på… suck, när ska detta ta slut så att jag får gå i hennes fotspår och bli städpedant?

Aldrig. Och kom ihåg en sak ni som ha tonåringar – börja inte dammsuga huset tidigt en lördag morgon… för att inte tala om korsdrag som släpper ut den mysiga stämningen…

Dammvippa bara taket, och städa när ungarna är ute.

Nej, nu hinner jag inte skriva så mycket mer. Saga kallar igen.

Vip vip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *