Lopun alku

Joo, niin se vain näytti. Mutta, mitä risitillä ja kahdella naisella on yhteistä? Hm, pittääpä miettiä… jaa, nukkukhaan net jalat ristissä sen siihaan ko pallit jaloitten välissä? Hm, hm… en tiä, mutta pittää jatkaa miettimisiä.

Ja, just det… jag har inhämtat lite information i kväll, och fått veta att Northland i Kaunisvaara kommer att bygga 13 000 egnahemsvillor… så det är nog bäst att ni knallar upp till Johny på byggnadskontoret för att höra lite mer!

Tror att det handlade om motsvarande kvadratmetrar för två hallar i Navettamaa, samtidigt som jag hörde att Pello-Ylitornio området är ett “vitt område” i gruvkartläggningen – och jag själv saknade röda Aitik!

Prästen sade att Finland får hoppas på den svenska staten för att få till stånd en järnväg i öst-västlig riktning, och jag undrar varför Northlandskillen visade villkorstexten över huvud taget? Han inledde med att han enligt reglerna måste visa den för dem som lyssnar – men berättade inte varför, och ingen hann se den ens!

Har vi fått smaka på den amerikanska dubbelmoralen? Typ att man täcker över könsorganen med en svart remsa på kärleksfilm, samtidigt som porren är en massindustri! Eller var informationen hemlig? För säkerhets skull ska jag inte nämna något från det han sade… för vem vet, det kanske stod i texten att vi blir upptagna på band?

Fast det jag kanske mest undrar över, är hur Lapin Kauppakamari kan säga att vägen mellan Pajala och Svappavaara rustas upp samtidigt som Haparandabanan – och det redan 2012… för att 2013 ha Kaunisvaara gruvan klar med hjälp av Nordisk Logistik Center och vindkraft från Piteåtrakten?

Varför fick han spå in i framtiden oficiellt utan att brännas som en häxa på bål? Jo, för att han är en man med slips…

Män med slips får även skriva blogg som svider internationellt, trots högt ämbete, och de uppmanas också att vara med i olika books för att “finnas till” och knyta kontakter!

http://www.partnerbook.fi/

Och vi kvinnor ska stå vid spisen – eller i vart fall tiga i församlingen?

Nå, hoppas att den kvinnliga kollegan som utmålades som skylidig i gårdagens tidning anmäler sig själv för olaga frihetsberövande! Inte för att bli dömd för något hon inte hade ansvar för – men för att Polisen i stort ska vinna tillbaka förtroendet hos det vanliga folket!

Men, varför hamnade jag här?

http://en.wikipedia.org/wiki/Mexico_City_Metro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *