“M lever än”

Det är vad jag har kommit fram till… d v s att den krullige amerikanen är en okänd rockkung för tusan!

http://www.youtube.com/watch?v=kZ6h0kyqSRk&feature=related

Ibland går det bra, ibland går det dåligt. Och idag gick det bra, att vara ute i -30 grader. Först plumsade jag med järnbanken på axeln fram till timmervagnen, och kände hur svetten var på väg att komma trots att jag inte ens blev andfådd – vilket i sig var märkligt. Och sen tog jag ännu av mig handskarna och täcket från Saga – borstade henne barhänt och såg att även hon rasade päls… så nog är det konstigt det här med termometern tänkte jag.

Där sitter man i en varm och skön bil med ACCn inställd på 19 grader, och tycker att det känns hemskt kallt när displayen visar att det är -33 grader under färden hem… avskräckt av radiopratare och folk som varnar från att cykla eller gå ut över huvud taget… för att själv upptäcka att det var riktigt skönt!

… tills jag kom till en plats där den bitande nordvästvinden gjorde mina kindknotor troligen vita och känslolösa en stund… hm, hm… och vad gjorde jag? Gick i lä och kände hur de började hetta av sig själv igen – i -30 grader. Ja, det är märkligt tänkte jag, och sen kom jag på en sak.

– Se efter Era grannar! Håll även extra koll på om de har djur att ta hand om. En ordentlig djurägare kan vid en sån här kyla på 1 dygn förvandlas till en djurplågare om han/hon t ex plötsligt skulle bli sjuk och inte kan utfodra djuren. Hjälp till i så fall, för djuren där ute i naturen håller nämligen värmen endast med födointaget, och de i fångenskap kan inte fixa det själv…

Oj, och nu måste jag direkt dyka på ficklampan och se nivån i behållaren för fågelfröna. Hörde nämligen att fåglar kan frysa ihjäl under nattens sömn – de bara somnar in, och trillar av pinn, så att säga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *