Låt polisen ploga snö!

Ja, det vore ett ekonomiskt trafiksäkerhetsarbete det… en polis i varje plogbil, i stället för två i en vanlig bil. Hm, för de flesta olyckorna jag kommer att tänka på just nu, är vägar som antingen är för smalt plogade, överplogade, eller som har för mycket snö i sidorna. Som idag… 60 % av vägbanan var bar, men på var sida fanns 20% lös snö som yrde. Vitt bakom en lastbil i flera herrans kilometer, och ännu vitare vid möte – typ pulvergrädde!

Men ingen krock. Dock är dessa situationer de farligaste i alla fall jag upplever i trafiken, följt av Shellkorsningen i Pajala… där det borde finnas en rondell. Det är vad jag tycker, men jag kan inte göra så mycket annat åt det, än att skriva hastighetsböter och blåsa alkoblås… Vilket också är ett bra arbete – tycker i alla fall personalen på OK. Tack!

Glömde älgarna. De kommer efter snöröken, och finns dessutom året runt… Så, kör lugnt!

Hm, hm… har nog hamnat i ett trafik-trauma… som jag måste få skriva av mig innan jag kan sova… tillsammans med mina nytvättade tjänstekläder som hänger ovanför elementet på var sin sida om drömfångaren… spännande, att se vad jag drömmer om i natt då? Förra natten hade jag mest ont i armen. Gott natt, med egen snark i barmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *