Gäller inte bara mig

Nej… slumpen följer även Markku & Co… hm, idag havererade deras andra jeep på kort tid, för att inte tala om cylindrar och stag som gått av i armar… och nästan ben? Ja, det är farligt när spolrullen på en Ponsse lossnar och flyger in i kylarfläkten…

Skumt, att de orkar med alla motgångar! Måste säga det igen, jag beundrar egenföretagare – och helst de som måste arbeta som slavar. Tänk vilka ombytta roller det är idag… de yngsta knegarna i gruvan tjänar mer än vuxna poliser, och IF Metall ser ut som de nya tjänstemännen? För att inte tala om t ex Stora Ensos miljardvinster…

Så är det. Allt blir lite upp och ner… så även böterna. Visste ni att det kostar 1500 kr att inte har säkerhetsbältet på sig? Eller att man kan åka på fortkörning t o m med motorcykel… http://www.mcgliderskil.se/boter.htm

För att inte tala om att bli av med kortet… http://www.trafikjuristen.se/korkortingripande/aterkallelsepraxis/aterkallelse1.htm

Men, åter till det som är upp och ner, vilket är att en ensamstånde mamma utan lön måste betala lika mycket böter från barnbidraget som t ex en lagman på väg till ett Rotary-möte… alltså, i Sverige har vi fasta penningböter istället för dagsböter.

Och det mina läsare – det är politik! D v s det att jag tycker att det är orättvist att det är så. Och – just därför får jag inte heller göra skillnad på det i mitt arbete som myndighetsperson… m a o att jag måste skriva lika mycket böter till en gråtande kvinna, som till en skrattande man.

Här på bloggen däremot, här är jag en privatperson… och får uttrycka t ex en farhåga om att fler poliser ruinerar det svenska folket… jag som ändå har jag gillat Fredrik Reinfelt – men, nu tycker jag att han har gått och blivit lite grå och osynlig, eller?

Väntar med spänning på Julius, förlåt jag menar Julians, utgång i utlämningsfrågan. Eller är det kanske klart? Google, google… Ja, och min dator är fit for fight igen! (vågar dock inte berätta vem som är datordocent)

Va? Jaha, vad Statsministern har med det att göra? Jo, att försöka förklara varför Sverige var emot s k “Englandsvänner”? Hittar nämligen inte mycket skrivet om dem ens genom G-sökmotorn… http://www.google.se/search?q=englandsv%C3%A4nner+i+l%C3%A4gren&hl=sv&spell=1&sa=X&aq=f&aqi=&aql=&oq=

Hm… och nu kan jag i min dator läsa att “någon” för 2 dagar sedan har skapat en virus- och spionprogramsdefinition på den… en sk automatisk uppdatering, eller?!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *