Nej, det här går inte!

Att dricka kaffe efter kl 19.00… attans också, har legat och skruvat mig sen midnatt, men inte en blund – trots att jag är trött – och vad säger det om drycken? Centralstimulernade?

Nå, inte vet jag vad det är, men ett för sent kvällskaffe gör ett “pling” i min hjärna – och så ligger jag vaken. Trots att jag borde sova, för i morgon kommer chefen och har s k utvecklingssamatal.

Jo, Veronica på OKQ8, det är fler än barnen på dagis och skolan som har såna samtal…

Medan saker och ting förfaller. Polisen, Lantmäteriet, Skatteverket, och vad mer? Stämpel för inkommande post, diarisering, och allt sånt som förhindrar att akter blir rättsosäkra i slutändan… sånt drar man in på?

12 thoughts on “Nej, det här går inte!”

  1. Ekonomiskt drabbar det väl alla genom skatter annars drabbar det väl inte mig enskilt än att pengarna skulle kunna användas till mycket viktigare saker i samhället som skola vård och omsorg, för det är väl inte gratis att göra om det. Tog bara överklaganden som ett exempel och summan var med ett exempel. Drabbar det dig ekonomiskt då.

  2. Nu tänker du lite enkelt. Bara för att man inte vinner ett överklagande, så betyder det inte att man inte hade rätt. Det betyder bara att beslutet gick en emot. Om det beror på att man formulerat sig fel, inte tagit reda på nog mycket formalia, inte har rätt majoritet bakom sig, inte känner de rätta människorna i maktpositioner, inte är farlig att behandla fel, så då ska man väl ändå inte behöva betala 20 000 kr? Rätt ska vara rätt, kosta vad det kosta ville, och det ska samhället stå för.

  3. Hm, en tät kille den där ssss? Bara folk med pengar som skulle kunna överklaga enligt förslaget. Men, det kanske är så det funkar? Money talks…

  4. Problemen undviks om man visar hänsyn till dem som besluten berör, förklarar och frågar i s k samråd som ska hållas enligt lag.

  5. Är varken diktator eller emot demokratin. Har aldrig sagt att det ska vara förbjudet att överklaga någonting,men anser att man ska ta en del av kostnaden det kostar att göra om allt arbete igen ifall man inte får gehör för sin sak.För det är inte billigt för samhället skulle jag gissa.Tänk om alla skulle överklaga allt då skulle vi verkligen få dra ner på alla samhällsfunktioner, pengarna skulle nog ta slut.

  6. Jag tror att ssss är en diktator, som inte verkar respektera den svenska demokratin. Överklagningar och offentliga rättegångar är nämligen en del av den!

  7. Visst är det bra med utvecklingssamtal på arbetsplatser och skolan, sånt ska de inte spara in på. Man kan ju till ex införa en despotions avg vid överklagningar på tex 20 000 kr som förverkas ifall man inte får gehör för sin överklagan och ges tillbaks ifall man får gehör. Det är kanske ett sätt att spara pengar på så att inte alla myndigheter förfaller. Eller vad tror du?

  8. Själv dricker jag gärna en kopp kaffe vid 23 tiden då jag räknar dagskassan. Är det en vanesak eller beror det på mängden kaffe jag själper i mig per dag? Har i alla fall inga problem med att sova efter det.
    Lycka till med utvecklingssamtalet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *