Huvudbry ny och kry

Den friska luften var bra för den stela nacken – men kraniet blev inte nöjd förrän jag kom hem… Koppar och spröten i allmän spänning, lite magi…

– och sen kom tacken! Se så nöjd jag är…

En underbar helg med många kilometer på många olika sätt, och idag funderade jag faktiskt på både flyg och tåg.

En ca 15 m lång bro över järnvägen som kommer med massor av turister till Ylläs, men knappt så att man märker av att den går rakt genom Pello.

Märkvärdigare än så här är det inte, två raka skenor som går mot norr. Brrr, men det var lite kallt tyckte både Markku och jag, när teromometern kastade sig ner från gårdagens snöyra i Rovaniemi… där även Tomtestämningen var kvar för turisterna!

Medan rallyförarna säkert hade önskat sig bättre väder? Och jag funderade hur de kunde köra mitt i stan bland vanliga bilar… utan regplåt och utan krock… hm, men ett skönt ljud från motorerna!

… tänkte jag när jag hade shoppat färdigt. Hm, hm… och det fanns mycket fint där i Roi…

Skorna med högt skaft och klack lockade, precis som mina lila… men, det blev inga nya… för det nya modet är att hänga dem på hyllan och gå barfota!

Yes, jag kan rekomendera staden i öst, 100 km från Pello, där det bästa köpet blev “smile” – eller muikku!En liten stekt fisk som man doppar i vitlöksdipp, mmm… från självaste Lordi torg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *