Fler namn den här gången

Konstigt, inget hörde man i media igår om att gruvans detaljplan är uppriven… utan reportrarna körde på som vanligt i stället och rapporterade om det som pågår. Hm, och inte har jag blivit hämtad heller… som sist, eller i december 2008… när NAUR-kursen for i botten…

Men det är klart, då stod mitt namn ensam på överklagandeskriften – som alltså hade fallit i efterhand med ett omyndigförklarande av mig… men nu blev det i stället så att doktorn som med respekt förklarade mig fullt frisk, själv fick sluta… och även hennes man!

Vem det blir nu? Ja, jag har redan hört ett namn, men det är ingen av de tre tjänstemän som undertecknat Länsstyrelsens beslut… som för övrigt helt bygger på Northlands eget beslut om att ändra transporten från Finland till Svappavaara.

M a o, det är gruvbolaget själv som har sett till så att de inte har stöd för en gruva i en gällande detaljplan. Det är min tolkning, där jag för övrigt undrar vad “Malmfälts-restriktionen” som Maud Olofsson lade på Kaunisvaara-området utifrån min överklagan 2008, har för betydelse?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *