En repris?

Lite stel av träningsvärk, funderar jag om inte den bästa medicinen är att göra om det. Ja, nu ska jag ut och åka ett varv till på mina Peltonen, som dock kommer till sin bästa fördel först vid slask. http://peltonenski.fi/2010_2011/en/skis.html

Om ni under natten har fått aha-upplevelser i hjärnan gällande Era fastighetesdeklarationer, så använder din den här blanketten http://www.skatteverket.se/blanketterbroschyrer/blankett/info/6891.4.39f16f103821c58f680007048.html och det gäller taxeringar hela 5 år tillbaka som ni kan begära ändring i, d v s från Tax 2006.

Tänk om alla myndigheter hade såna här “omprövningsblanketter” – för mycket kan rättas till innan man behöver överklaga!

Men, det är man illa tvungen att göra med dagens uråldriga system, där tiden gäller över lagen… trots att ny teknik med digitalt arkiveringssystem har uppfunnits sedan Jordabalkens tid.

Alltså, ni måste bevaka att det inte går mer än 5 år eller 10 år eller vad det står i lagen, från det att en felaktighet begicks gällande Er fastighet, för när tiden har passerat så börjar felaktigheten att gälla (!?) – så det gäller att överklaga i tid!

Hm, och jag som har blivit klassad som odemokratiskt besvärlig bara för att jag anpassat mig efter lagen…. i den demokratiska rättsstaten Sverige i modern tid… (?)

Så, hjälp nu Era gamlingar där hemma som äger en fastighet som kan vara värd flera miljoner, så att ingen sekt, klan eller vad det nu må vara, försöker komma över egendom på ett felaktigt sätt!

Företagskapning, fastighetskapning, och inte ens polisen förstår att det är grova brott jämfört med snatteri – för de drog bara på smilbanden och sade “sånt har ju alltid skett”. Hm, vart tog det brottsförebyggande tänkande vägen egentligen?

Hm, hm… det kanske är därför Polishögskolan inte får klassas som en akademisk utbildning?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *