Entreprenörsgen?

Eller VAD är det som gör att vissa vill bli företagare, och andra inte? Släktkultur, familjekultur, byakultur?

Funderar. I Pello finns 3 st olika skogsmaskinsföretag i släkten Rautio. Och Markkus son är också inne på det. Sen har vi ju Kangos här i Sverige, där det finns många egenföretagare.

Ja, vad är det som gör det? Inte vet jag.

Men den som är intresserad kan titta i denna lista vad det finns för olika verksamheter att registrera.

http://www.scb.se/Statistik/NV/NV0104/Branschf%C3%B6rteckning.pdf

Och sen går man bara in här:

www.verksamt.se

För Skatteverkets hemsida var inge bra, inte vad gäller sökmotorn i alla fall. För jag fick gå in på Google för att hitta informaitionsmaterial och rätt blanketter från Skatteverket…. prova själv.

www.skatteverket.se

Det är det viktigaste att kunna, och håll koll på Era fastighetsdeklarationer! Det är inte bara att sätta ett kryss i en ruta eller att helt strunta i att skicka in dem… för Skatteverket hämtar tydligen uppgifter från det allmänna register ni inte har en aning om!

Sen en annan sak speciellt för Er som äger en skogsfastighet här i gruvtrakten, kolla taxeringsvärdet ordentligt. Det är nämligen den som ligger till grund för %-satsen x marknadsvärdet = det som ni får vid ett eventuellt inlösen… (?)

3 thoughts on “Entreprenörsgen?”

  1. C, jag måste erkänna att jag sällan läser andras bloggar, men vistt, den var verbal den du hänvisade till.
    Lufsen, då är du alltså inne på det kulturella arvet? Men varför är jag den enda som valt att bli polis i min släkt? (vad jag vet i alla fall) … Hm, kan det ha att göra med att pappa blev uppmanad att söka när han var ung, men gjorde inte det, och då har jag omedvetet velat uppfylla det? Njae, det är nog slumpen… en kompis skulle söka, och då hakade jag på i blindo 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *