Envisare än mig

Det är min Markku det… och det är väl det som e?

Men själv menar han att det är jag som har fått honom runt mitt lillfinger…

Hm, där ser man hur olika man kan se.

Fast jag funderar… båda kan ju ha rätt, eftersom det handlar om känslor som tillhör två olika personer. Envisheten idag var dock att han kom utan inbjudan, och trots att jag var månadstjurig, så fick han mig att börja städa!!!

Lillfingret… det måste jag fundera mer på, för jag har aldrig sett det så. Hm, hm.

Nej, nu måste jag fortsätta städandet till tonerna från Kexiland. Kanske den piggaste av Rai Rais skivor? Trots mordvisan från Aareavaara… eller rättare sagt, mordvisan från Mannius Niva. Som var ett dråp enligt domen. Men vad det var i verkligheten, har jag inte ännu heller tagit mig tid försöka utröna. Det är bra att Riksarkivet väntar.

Ett som är säkert, det är att att förövare och offer var bästisar. Men sen har det varit tyst. Och även artisterna tycker att sången är obehaglig… http://www.kuriren.nu/kultur/?articleid=4216400 men här finns den http://www.rajrajband.com/?page_id=376

En sång som har buskapet att man inte ska dricka sprit, för då kan man råka sticka sin bästis i magen med kniv. På en muckarfest från lumpen. Krigstrauman från första världskriget, svartsjuka eller narcissism, det är frågan? Men utgången blev i alla fall tragisk för familjerna.

Och sen delades 2 X i bitar… där även bästisens familj var välkommen. Så, vem var den egentliga skurken? Det kanske är det som är så läskigt än idag…

Men nu måste jag fortsätta att städa, tycker Markku… som förstår sig på ganka mycket mer än andra, och vet hur det kan vara… men tycker samtidigt att jag borde skämmas lite över färgen på vattnet…

Jag gör dock inte det, för det är inte mitt vatten… det var faktistk han som dammtorkade sist också! Under Pajala marknad… Och snart kan vi lämna detta “knapsugöra” – för att gå ut och skotta ren vit snö!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *