Lysande idéer

Och när jag kom ut var det norrsken, som heter duga!

Ja, Mr Älgjakt tyckte att jag skulle ta kontakt med Sohlberg för att utöka deras areal, så att de får mer tilldelning och jag fritt kalvar… hm, ja det hade ju varit en idé… för en Björn är stor nog att stå emot Herr Kuljus tryck.

Men, då finns det en risk… att välbärgade Herrgårdsgäster kommer till Aarea… för att få uppleva den underbara naturen i närheten av gruvan och Ylläs… och att få prova på hur det känns att vara fattiglapp? 😉

Skämt å sido, det finns även en omvänd risk med ett sånt förfarande… d v s att fröken Kumpula själv skulle skjuta hela godsets tilldelning!

I teorin är allt möjligt, men i praktiken kan det vara svårt. Och jag gör nog klokast i att vänta tills någon villig samarbetspartner själv hör av sig. För en kalv räcker gott – det är ju en älg i alla fall!

Fotograf: Inga-Lill Löfgren Niska 2009

Skytt: Mona Kumpula, som fått leva på gamla minnen… 90 m utan kikarsikte på rörande föremål som föll pladask… utan lidande, skönt! Inte ens den löpande kon saknade sin kalv… för hon hann inte se vart den föll. Laddade om, men henne sköt jag ej… trots att den stora måltavlan stannade till i 11 sekunder. En fin ko, liksom kalv.

Och nu funderar jag när jag ska få fälla en tjur?

4 thoughts on “Lysande idéer”

  1. så du menar att endast kulju röstade för ditt uteslutande och övriga i jaktlaget ville ha dig kvar och beslöt enhälligt att ej jaga på dina marker trots att markarendet var betalt vad synd det är om dig som råkar på så okunnigt folk

  2. Sluten omröstning med felaktigt ställd proposition ger jag inte så mycket för herr kulju, och en klubb som pysslar med sånt sanerar sig själv till slut, även utan min inblanding

  3. mig veterligen så var herr kulju den enda på årsmötet som röstade på att du skulle få vara kvar i laget till ock med din fader röstade för uteslutning av dig du har nog fällt ganska många tjurar utan resultat senast marku som du brukar skriva om dock utan synligt resultat idet fallet också

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *