Ej momspliktigt

Nu har jag hittat den gamla Lantmäterifakturan, och ser att beloppet är utan moms… och alltså inte hundratusen + moms som jag skrev för ett tag sen… men däremot uppgick den totala kostnaden till 184 727 kr – så passa Er för Lantmäteriet! = Begär en skriftlig offert.

Sen har de även s k “allmänhetens datorer” på kontoren, som är öppna vissa tider. Där kan man själv söka och titta på lite modernare förrättningar och beslut. Pratade med en domare som sade att laga skifte är ett gammalt uttryck som upphörde i början av 1900-talet. Numer pratar man om laga kraft vunna beslut.

Intressant… för på nätet är det ett glapp mellan 1928 och 2005 i Lantmäteriets sökmotor…

Hm, så nu kan alla planera in ett Lantmäteribesök när ni åker till IKEA. Bra är att ha färdiga aktnummer med sig, som t ex 25-PAJ-XXXX, eller 25-FXXXX-XXX som man kan få fram när man ringer till Lantmäteriets inskrivning och frågar vilka akter som nämns i noteringarna för Er fastighet, och passa också på att fråga när den senaste ändringen är gjord där… för det ändras nämligen “i smyg” i den allmänna delen.

Med utredningar som t o m jag gör bättre… och ni får aldrig ens reda på dem. Och om 10 år är dom sanning… för nästa generation. So, watch your back!

/Lantmäteriasprianten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *