Kumbulos 3 rävar

Efter den superba middagen kom drömnatten… där jag utanför mitt hus hade ett stort träd med stora bohål i… och i ett av dem såg jag en fin räv titta fram, och sen två till i ett annat hål… märkligt, precis som fågelbon, fast längre ner på stammen.

Megadisken är nu avverkad. Före det uppfyllde vi vårt nyårslöfte – som i och för sig aldrig blev uttalat, men utfört!

Innan mammas söndagsmiddag ska jag kika en gång till på farfarsfars namn “Petter Kumbulo” och andra intressanta kartor, bl a Lampinens och Karlenius tomter som är från Tievas, och Vilhos och Eeros som är från Töyräs. Hm, och det är en sten vid Krekulas som inte ser ut att stämma… för efter den skulle Kulju även ha huggit Runes skog.

Alltså, man måste följa en kronologisk ordning, för det händer saker efter vägen… som bl a visar att samfälligheter från början är nyttjanderätter för ett viss specifikt ändamål.

http://historiskakartor.lantmateriet.se/arken/s/searchresult.html?countyREG=25&searchTypeMP=m&munParREG=Pajala&searchType=v&openSearchREG=Aareavaara&yearMinREG=&yearMaxREG=&taskREG=&archive=REG&firstMatchToReturnREG=1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *