Dikt 8

Ja, nu får ni ursäkta mig lastbilschaufförer – men ni ÄR ett speciellt folk… hemma en toffel, och rastlös redan efter ett par timmar… snabbt upp i hytten för att bli “King of the road” again? Och dit ville även jag… 😉

FUCK ÖVNINGSKÖRERSKAN!

Det var av sex handledare, en man så skör och bräcklig. Att han eleven sin förnedrade. Ett agerande som gjorde honom äcklig! – Och han fick ett öken namn…

Men jag, jag ville ju köra… Hallå! – Vi är försenade! Sluta upp! – Säg nu vad du menade!?

Var det inte Jykell, så var det ju Hyde. Och även han – Ditt inre är tillräklig!

Så släpp bort ditt gamla trams. Nej, bli nu ingen klåpare. Säg – lossa på bilens broms, kör och sjung Herr Fredrik Åkare!

Åh, förlåt! … även jag har varit gäcklig…

Blott det tunga kortet jag ville ro i land. Inte i hamn, vilket ni trott i bland. Nej, jag ville bara hinna – Volvo och Scania finna. Fina namn, min plånbok minna.

Men vägen dit – Ja, den var ju förskräcklig!

Nå, vad vill jag då. En funderingens suck. – Blågul keps på! Och ett… Fuck! Hälsar övningskörerskan, så spräcklig´

Tack alla handledare! – ingen nämnd, ingen glömd… och både mc och lastbilskortet är behållet i land. Däremot väntar CE kombinationen… för jag måste ju först se att det verkligen blir en gruva, för timmerkörningen blev tråkig…

Ja, och appropå gruva – så har jag aldrig varit emot en sådan – inte så länge den blir “på riktigt” vill säga. Typ att det inte är Socialdemokraternas valkassa för en storregion, de norska samernas erövringsspel över svenskt renbete, Sveaskogs investering i nya turistattraktiva jaktmarker, en hemlig kärnafallsstation, eller bara ett investment jippo!?

Nej, det jag hela tiden har gått och väntat på, är ett samtal från en “gruvhöjdare” som bakom kulisserna vill börja samarbeta om markerna… Och det är ett samtal som aldrig har kommit… vilket tyder på att tillgång och efterfrågan inte går hand i hand? Bara från land till land…

2 thoughts on “Dikt 8”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *