Glömde skivan

Så jag ylade till nåjdens ton… och det slog mig i takt och fason – det ena ger ju det andra!

Fastna inte i det negativa… för om Lantmäteriets 10 år gamla förrättning för ca 100 000 kr + moms inte håller juridiskt idag, med dess fastighetsbestämning laga skife och ingenjörens namn… så torde inte heller ägarförhållandeutredningen hålla?

Nej, lantmätaren Danell har bara kollat i Skatteverkets register, inte Lantmäteriets egen inskrivning? … där Pappa har varit ensam lagfaren ägare till HELA fastigheten sen 1972, då han löste ut brodern som flyttade till gruvan. Hm, det borde tyda på att farfars testeamente till de två trots allt måste ha blivit registrerad hos en myndighet som sköter lagfarter? Måste nog fortsätta att leta…

Ja, det vore grejer det, att kunna ge mina 2 systrar varsin skogsfastighet i julklapp! Men det är klart, då blir mina kusiner utan sina… fast vilket är viktigare? Nå, först måste jag vänta och se vad fastställelsetalan säger om förrättningen, d v s om den är juridiskt bindande eller inte.

Och Ni andra som har såna här tvister i byn och eller i släkten, och som tydligen kan sträcka sig ända ner till 1876 års påstådda akvarellmålningar… leta fram stenarna! Utbilda sedan Era barn till Lantmätare, så att ni slipper skänka bort fastigheter eller betala häcken av Er för något som kanske ändå inte håller 10 år senare… och så har Era barn sen samma visa… för att hålla organisationen levande?

Nå som sagt, man lär sig… “Lantmätaraspiranten” som Kulju kallar mig… hm, kanske man skulle omskola sig?

Till musiklärare… http://www.youtube.com/watch?v=mmdPQp6Jcdk … ja, se så fint det går …
http://www.youtube.com/watch?v=sQJ1t1OazlU&feature=fvw

5 thoughts on “Glömde skivan”

  1. Kul med lite liv i luckan igen! Jag har inget behov av att ha mer, men det jag har, det vaktar jag, för min pappa och för min nästa – vem det än må vara… noga utvald.
    Liv går inte att leva om, och jag tror att brodern som “lämnade skiten” levde lyckligast.

  2. du har ju en fastighet ge den åt dina systrar så blir det lungt i aareavaara och du får försöka bli frisk från ditt stora haabegär och inse din plats på jorden utan jävlar och schamaner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *