Kronofogden före domstol

Lite mera skäll är nog på sin plats kring systemet runt Fru Justitia…

http://www.domstol.se/templates/DV_InfoPage____501.aspx

Detta upptäckte jag när Kronofogden skickade en mycket bra, enkel och beskrivande följesedel i sitt kravärende, d v s hur man överklagar om man anser att t ex ett faktuarkrav är oriktigt… som Stora Ensos.

Tänk om domstolorna också kunde vara lite mer på “den lilla människans sida” och skicka ett enkelt följebrev med alternativa juridiska åtgärder i en process… men nu står det i stället att man måste vända sig till en dyr advokat eller utnyttja sin försäkring, och betala självrisk…

Hm, jobbar statens domstolsverk åt “den store” för att hålla uppe svensk marknadsekonomi? Hm, hm… då är alltså inte heller vuxna lika inför lagen… för med dagens system gynnas de bildade och de som har pengar till advokater eller dyra försärkingar…

Nej, jag tycker att samhället istället skulle ha en fin triangel mellan domstolen och människan – d v s en fin broschyr som kort beskriver de olika processer som kan tas till i det ärende som den lilla människan har väckt med sitt lilla lilla brev… mot den stora jätten som redan vet hur man lurar till sig mat?

Alltså, ett enkelt följebrev med olika ord, som ger näring till den enkla människan, så att han/hon kan växa… och växa… och sätta stopp för den skenande väderkvarnen – t ex genom Google?

http://svenskuppslagsbok.se/tag/faststallelsetalan/

Ja, tänk om Hitler också hade haft den hjälpen, då skulle han kanske inte ha byggt upp ett sånt hat mot de intelligenta, juridiskt kunniga, affärsmännen i Kristallnatten?

Skålarna måste vara i balans, och Fru Justitia ler mot en uppstudsig ungdom… “Det är ingen hundvalp”

http://www.emonas.se/TIPPS%20RAD%20HUNDAR.htm

Men nu fick någon bra tips, d v s om de tänker köpa en hund i julklapp till sina barn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *