Niskas avtackningspresent?

Att jag inte kom på det själv… sambandet till den oficiella avtackningen som annonserades i dagens tidiningar…. hm, så det var ett lägligt “gratis-media-reklamjippo” och “tackpresent” till Pajalas avgående kommunalråd, som får sätta punkt med flaggan i topp? Där ni brudar, där har vi mycket att lära av männen… och nya kommunalrådet bör dra öronen åt sig.

Entreprenad, det blir det, det är jag 100% säker på. För Northlands beslut idag tyder på att de har de miljoner som krävs enligt Gränsälvskommissionens “pantföreskrift” för att sätta i gång – och med inställningen “bära eller brista”… med tanke på att finansieringen för själva gruvan INTE är klar! (enligt Niklas på radion).

Proffs. Och jag hoppas att det bär… för jag vill inte se Muonio Sameby besviken över att renbeteslandet i Tapuli är full med diken så att det inte går att köra fyrhjuling eller skoter där i framtiden… eller att Kaunisvaara-Sahavaara får nya “ruiner” att gråta över…

Nej, jag vill ha en järnväg därifrån… som transporterar både gods och folk över gränsen. Ja, när ni släpper den nyheten pojkar, då behöver ni bara vara ärliga och ro vinsten i hamn – och jag blir rörd till tårar…

Min avtackningspresent till Bengt? Mitt skriftliga omdöme: Han är inte farlig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *