Polisen skändar Jesus

När de visar en knarkfilm i utbildningssyfte, där den gamle narkomanen berättar om träskets botten där han halucinerade och trodde att han var Guds son… och så får vi se en stor bild på den riktiga Jesus, där han hänger på korset… “Var han knarkare?” – är det dolda budksapet filmen försöker sända min hjärna…

… för att inte tala om förbilden med den flummiga rebellen (?) Pippi Långstrump som rökte braj med Tommy och Annika… Herre Gud, nu vänder sig Astrid Lindgren i graven… lika arg som den vrålande finnen från bastun i spritreklamen – ja, och det inslaget tog jag faktiskt som en komplimang!

Just det, jag har varit på kurs vid kusten idag. En dag som började med att jag beordrades sätta 20 kr i ett kuvert till Lions, för att inse att det var Luciadagen den 13 e…

… som den vältränade släktingen min, belyste med stearin i hårsvallen sin… utan den minsta min… till basljusa toner i din… Stalledräng – Hei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *