Nobelpris får någon annan

Ja, jag tror det… för min hjärnforskning här på bloggen! 😉

Predikaren 10 (ett kapitel i ett av Bibelns böcker) väl värd att läsa, igen… http://62.236.135.101/fb/chapter/search?bok=Pred&kapitel=10&sok=1

… och då ska man inte läsa den på orden, och inte fastna i politik eller kungahus som sagt… utan försöka i stället att tänka i bilder vad författaren vill ha sagt?

Det behövs inte en hel drös med doktorer för att ta hand om ett folk, utan det kan man göra själv. Ta hand om varandara. Ett beteende avslöjar en brist, och då kan man försöka fylla bristen med innehåll – gör man rätt så upphör beteendet, gör man fel så försöker man med något annat. Oftast är bristen trygghet, och det kan avhjälpas på olika sätt.

Kultur är ett bra exempel. Sunda politiker är ett annat. Yttrandefriheten ett tredje…

Så här ser jag på hjärna och hjärta kontra själ. Själen kommer från hjärnstammen i ryggraden, och har sin egen själahjärna i limbium, som konsulterar de två olika hjärnhalvorna i huvudet när den styr hjärtat. Ibland vill hjärtat ta över, och styra själen enbart med känslorna, och det går ju inte, för då blir det en falsk monolog… och låter man de två hjärnhalvorna ta över besluten så blir det oftast en konfliktladdad dialog… men om man däremot tar in den besjälade hjärnan i det hela, så blir det en god diskussion på 3, där även hjärtat får vara med!

Men som sagt, verkligheten är olika för var och en. Däremot är det ju så att “samhället” i allmänhet kräver att vi människor följer vissa givna normer för att få vara med där, och att “rättssamhället” i synnerhet säger vad vi får och inte för göra för att gå fria. Ja, och därför är det viktigt att politiken är bred och avspeglar hela massan individer som finns i det aktuella socialsamhället, som sedan demokratiskt och representativt väljer fram rättssamhället…

Appropå terroristdåd – undrar hur samerna/urfolket kände sig när korsriddarna tog över?

http://www.ne.se/urfolk

Där tar mina åsikter slut, liksom i försvarsfrågor – eftersom det kräver mer kunskap om faktum än logik.

2 thoughts on “Nobelpris får någon annan”

  1. Jag har funderat på det där… och undrar om ni inte är mer illa ute när ni kommer hem? Där nere har ni det svenska försvaret i närheten, och som förstår hur krigsförning går till… men när ni kommer hem, och där får en uppsökande motståndare på halsen och behöver akut hjälp – vem tror på er då? Hoppas att det ingår i NATO-Sverige att poliser mfl myndighetspersoner får utbildning i hur vi ska ta hand om våra stridande förband i fredstid…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *