Sossarnas märkliga matematik

För han är väl ännu det, Göran Persson? Ja, jag tror det, han pratade om skola och omsorg, att det är det viktigaste av allt, trots att han uttalade sig som Sveaskogs direktör om Northland.

Märkligt egentligen, att han nämnde just mina revisorsmiljoner… som jag senast påtalade på Allmänningsstämman… eller inte? Sveaskog är ju störst mantalsägare där… hm, hm… så det jag säger bland män, det sprids vidare – kul!

Ja, då var det alltså ett försvarstal för Pajalapolitiken som jag hörde i radion på väg hem från doktorn… “om gruvan kan generera ytterligare 50 personer som bosätter sig i Pajala så blir det 3 miljoner i kommunala intäkter, så fungerar skatteutjämningssystemet”… och om det blir 500 personer så blir det 30 miljoner?

Får man spekulera med skattepengar? Leka företag… eller vad? Allmänningens 3 miljoner som beslutades 6 december 2008 är kanske lättare att acceptera höra till gruvprojektet… trots att jag blev hotad att lämna mötet… för Honkavaaravägen behöver rustas upp.

Datum… det är märkligt.

För att inte tala om böckerna som rasade ner på golvet i natt… så att den här blottade sig på Markkus nattygsbord…

http://www.bokia.se/bok/9789155236717/sekter-och-hemliga-sallskap-i-sverige-och-varlden-clas-svahn/

… ja, jag var ju tvungen att vara och kolla… hm, och häxboken var den enda som låg upprätt på golvet… hm, hm… jag måste nog skaffa bokstöd, eller lägga dem på en hylla?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *