Lucka 24

“Slå inte på datorn förrän du har ätit frukost”

… och jag funderar… hm, en komplex saga, den om Hänsel und Gretel http://sv.wikipedia.org/wiki/Hans_och_Greta … men, varför använder man häxan som kvinnans ondaste sida? Hm, hm… själv ser jag en sån här när jag tänker på häxan http://sv.wikipedia.org/wiki/Fe

Komplext… då är det alltså inte svart-vitt tänkande eller religion… och jag börjar ju undra vad sagan egentligen handlade om? Kvinnoförakt, psykiska störningar, Oidipuskomplex eller vad? Ja, för sagor är ett sätt att tala i bilder om något allvarligt.

Del 1. Den vita kaninen besöker den svarta mården.

Hallå! Hallå! Är du vaken? Grymt… Mmm. Hej! Jag kan inte sova. Jaha. Och så tittar de på varandra en stund i mörkret… tiden står still, och kaninen börjar se syner… hjälp, det ligger ju en kanin där redan… men nej, det är ju jag… kaninen kryper in i sig själv… och sen börjar det hända saker…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *