Kaamos röd

25 grader kallt och klart när solen påminner om jordens klotform… trädtopparna är röda, likaså Finland, medan jag får bo i skuggan och beundra månen.

Traktorer går på timmar, och slitaget syns tydligt i hytt och stol. Men köper du från en firma, så ta bild! Där är det nämligen lätt att byta delar mellan olika traktorer innan leverans, för att jämna ut en dålig affär? Mer säger jag inte, men jag kommer aldrig mer att byta traktor… och nu undrar jag över följande…

Säljaren: “Nu har du ett ekipage för resten av ditt liv” och så skakade vi hand trots allt… och så in i Sisu för att höra Markku: “Frågade du honom hur gammal han tror att du är?” Hm, hm… ja, allt är relativt, och nu tror jag faktiskt att min man tänkte på annat än traktorn, med tanke på betyget.

Ja, som ni ser, eller läser, så tar affärer hårt på mig… bra eller dåliga… får ont i lederna och hjärnan snurrar på tomgång… vilket troligen beror på att “jag ger allt” i en stridssituation, vilket en förhandling är! (i alla fall för mig). Typ, tömmer varje litet energiförråd till slutet, så att min hjärna inte ska göra en enda minsta millimetertabbe, som jag sedan surt får äta i åratal…

Men jag behöver inte skriva en bok, för jag är författare ändå! Hörde det på radio… att en författare är den som har läsare, och det är ju du!

Sökte Sökaren men hittade Larina http://yana.nu/Musik/tabid/60/language/sv-SE/Default.aspx och här kunde jag beställa Jordens Skugga http://www.recordheaven.net/index.cfm och hoppas snart se en skiva med Simon Marainen och Yana Mangi tillsammans – det vore rysningsgrejer det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *