Kust kontra inland

Trist… att sossarna kuppar, och allt styrs genomtänkt av några tuppar? Kanske gamla rävar som inte syns, men det som syns nu är att det handlar om storkommunerna vid kusten mot småkommunerna i inlandet. Specifikt – hur skulle det gå för trekanten om tjuren från Tornedalen kom in i ringen?

Herr Niska, en gammal brottare, får smaka på egen medicin? Vad jag minns så var han ganska skadeglad när han minskade KS-platserna från 11 till 9 så att Mona Kumpula från Folkpartiet försvann. Inget oetiskt med det då… men vad tycker han nu när samma taktik anfaller honom?

Nej, jag är inte skadeglad – jag tycker att det är för djävligt! De gjorde fel då, och de gör fel nu, men så länge väljarna väljer dem, så har vi fel… det är demokratin i dess kolossform, d v s att det tar länge att vända även ett ruttet skepp i lågvatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *