Dags för kedjor

Ja, när jag själv återigen har ämnestorka kan jag ju skriva om min gamle rutinerade timmerbilskusk som hanterade trailern på tvären, innan det var dags för drivhjulen att låsas in… och som på beställning ringde också den finska statens arbetsledare och önskade att skogmaskinen skulle köra milen för bättre standard. Okej tänkte jag… att det blir på timersättning… men den andra föraren får ju vänta obetald i sin hytt? Ja, det är inte lätt att vara företagare… och där om någonstans stämmer ordspråket “det man inte tar in på gungan, får man ta igen på karusellerna”.

Och tänk att vi är så olika, jag en riktig funderare som vill tänka igenom mer än en gång innan jag agerar, och han en doer som tycker att snabba beslut är viktigare än att det varje gång blir rätt… hm, men det kanske är därför vi väljer att vara ett par – för att vi kompletterar varandra?

Igår klagade jag dock på honom för att han hade så bråttom att han knäckte en bjälkbräda… men samtidigt berömmer jag honom för att allt går så mycket snabbare än om jag gör det på mitt sätt. Därmot klagar inte han på att min väska från förra helgen fortfarande ligger ouppackad i hallen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *