Kaunisvaara i väntans tider

Mmm… åt av mammas bröd som hon bakat i grannbyns bagarstuga, 4 degsatser och tanterna hade visst rattat flera hundra bröd… bröd som även kommer att bakas till Kronprinsessan!

Ja, tänk vad spännande, och hedrande för byn! Att vår blivande Drottning kommer dit, till en gammal rödmålad byggnad med riktigt folkliga rötter… i den rödaste delen av landet – som ibland kallas för Finland!

Härligt… att Hans Majestät Konungen äntligen skickar någon att titta på de bygder han sålde ut efter att Finland och Sverige delades 1809. Hoppas att hon blir nöjd, så att Kungen själv kan lägga en godkännande hand över oss.

Sen hoppas jag även att Sverige har något spännande i bagaget, som Victoria får äran att välsigna?

Traditioner och kulturer är viktiga att bevara, likaså religiösa ritualer och den svenska monarkin. Det skapar en långsiktig trygghet för folket, när demokratin är så svängande.

Men sen… sen har jag funderat på en helt annan sak också… varför syns inte vårt blivande kommunalråd i stödet för s-mobbade Niska? Wennberg har ju själv suttit i Landstinget, och borde kunna lämna meriter för pajalakollegan direkt till valberedning och (s)tyrelse?

Nå, det är skönt i alla fall att inte vara den mobbade längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *