Fördelen med skiftgång

Det är att man är ledig dagtid, när solen skiner… som här när jag och snökungen är på väg att fullfölja uppdraget.

4-hjulsdrift och diffspär, men inga kedjor på grizzlyn, så därför behövdes det lite mer vikt i drivsnön som kommit under natten.

Och mycket trevligare att arbeta i dagsljus! Tänk, så här stora gårdar som står tomma idag, och förr var här liv och rörelse – som kanske var byns finaste fastighet? Överlägset störst har den i alla fall varit.

Sen funderade jag på Joan Jett… en predikare av Rocken roll? Eller var hon en rebell? Men säkert inte blivit inlåst som jag… hm, jo faktiskt, det var doktorn Mansten som sade till mig i telefon att det är däför jag är hämtad… och vips så kom jag ut!

Farfar hämtade profeten, och pappa hämtade mig… och jag undrar, vad gör vi för fel när vi är före vår tid och har lite kul med samhällssystemet? Eller är det kanske en exportsvärgelse som ligger och lurar över de 4 ursprungsfastigheterna i byn? Hm, någon som fluktat efter dem i generationer?

Osämja i byn har alltid förekommit, och jag har länge varit övertygad om att dessa är medvetet skapade. T ex mordvisan, som är skriven som en lärosång mot alkoholens faror, marknadsfördes som en smutskastningssång.

Förresten, Niska har en ganska identisk bakgrund som Kumpulas har från Finland – och det kanske är det som ligger honom i fatet när han ska in residensregeringen?

Krigens trauman ligger m a o oss tornedalingar i fatet, år efter år, efter år… ? Och snart är det vår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *