Trevlig födelsedag

Pappa har fyllt 75 år idag, och det har varit riktigt trevligt att sitta nere i köket med nära och kära. God mat och goda drycker har det blivit, och en massa fina blommor har han fått!

Tiden går, men minnena består! Kul att sitta och lyssna på hans och de övrigas bravader under ungdomens tid. Riktiga hårdingar har de varit… ja tänk att repa traktorer i 40 graders kyla mellan två eldar… och köra markberedare bakom Sattajärvis branter i raka led, så att traktorn får kedjas fast i en tall från totalt förfall…

Spännande också att se hur wikskey och vin får de tysta att prata, och de pratsamma att tystna… hm, ganska intressant hur tvärtom det blir… medan vissa inte ändras alls.

Matematik-Ove hade nog rätt i sin analys… öl däremot, det är väldigt förrädiskt… i lilla Kaunisvaara gjorde mellanölens inträde minst 30 personer beroende, och sen går det inte att räkna ut hur fort det förbränns i kroppen heller.

Alltså, inte en droppe öl idag, och jag känner mig nykter. Som sagt, öl därmot… det får mig att hoppa och studsa… – vad av detta? Men enligt Systembolaget är förbränningen räkningsbar… http://www.systembolaget.se/AlkoholHalsa/Broschyr/Hur_snabbt_alkohol_ur_kroppen.htm

Hm… men jag tror nog mer på min 85-åriga faster Berta, som trodde att ölets oberäknelighet berodde på att den tillverkats i så mycket vatten 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *