Knivigt läge diplomat

Ja, idag fick jag träna en ny situation på jobbet. Satt där och utförde receptionstjänst, när en besökande plötsligt bytte roll och började missionera för mig i tjänst… fastän det säkert var menat till personen bakom uniformen?

Hm, tänkte jag… hur ska jag klara det här? Missionera fick ju även polisbibeln på arbetsplatsen funderade jag … och lyssnade mäkta imponerad över kvinnans förmåga att hänvisa sin åsikt till bibeltext…

Hm, hm… inte hålla med, men inte heller säga emot… det är inte riktigt min starka sida privat… så jag letade snabbt i mitt inre och kopplade på min vidsyntaste NT-sida – och vips, så var både Gud och Vetenskapen överens?

Vem kan man lita på egentligen? Det var deras budskap, och jag förde den vidare in i rättssystemet.

Men… när svaret blev “- Varför slängde du inte ut dem?” … så tänkte jag, nej – själv är bäste diplomat. För det är ungefär som att äta mat… smaken är delad – liksom språket man använder för att beskriva den.

(NT kommer från MBTI… och det här gillade jag! “Your Temperament is Rational : NT Your variant temperament is Mastermind”… och nu känner jag mig mer som ST igen…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *